Profilbild Johanna Hansson-Dahl

Om mig

Jag är en författare och fotograf med hjärtat i Roslagen. Jag bor i Norrtälje och är främst verksam i Stockholm och Uppsala län, med Roslagen som bas. Förutom att syssla med skrivande och foto har jag en kandidatexamen i Business and economics från Handelshögskolan i Stockholm. För närvarande arbetar jag som redaktör på tidningen Mitt Roslagen.

Fotografi

Landskapsfoto, event och sagofoto. Jag sysslar med ett flertal stilar och vill ständigt förbättra mig och hitta nya tekniker. Jag har utfört en mängd fotouppdrag åt Roslagens Sparbank. Det har bland annat inneburit att fotografera vackra smultronställen i Roslagen för digitala banners, tryck mm. Mina bilder har synts i olika medier och har dessutom fått pryda den speciella bankbussen. Utöver detta har jag under en tid arbetat som produktfotograf på Roslagens Auktionsverk. Sagofoto och landskap ligger mig emellertid extra varmt om hjärtat.

Författare till ungdomsroman

I oktober 2020 släpptes min debutroman Alternativ verklighet : Håll dig vaken. Det är en dystopisk spänningsroman för barn- och ungdomar. Läs mer om boken här.

I egenskap av författare har jag bland annat deltagit i projektet Skapande skola. Det har inneburit att jag har besökt elever i klass 8 i Norrtälje kommun för att prata om författarskap. Skapande skola syftade också till att sätta igång elevernas fantasi med hjälp av roliga övningar. I anknytning till workshopen fick de producera spännande noveller.

Tjänster

Just nu erbjuder jag följande tjänster i Stockholms län:

Bygg ditt varumärke

Bygg ditt varumärke med hjälp av bilder – med fokus på landskapsbilder.

Silhuetten av vindkraftverk syns mot en kvällshimmel

Sagofoto

Sagolika personporträtt i inspirerande miljöer

Bröllopsfoto

Föreviga din stora dag.

Eventfoto

Fotograf vid event, exempelvis skördemarknad, mingel etc.

skördemarknad 2019: fredagskocken signerar böcker

Workshop

Workshop, föreläsningar eller författarsamtal med fokus på berättande.

Vill du komma i kontakt med mig? Mejla eller eller ring!

Frågor? Kontakta mig!

jhdahlforfattare@hotmail.com

Telefon: 0707750668Johanna Hansson-Dahl

0707750668

jhdahlforfattare@hotmail.com

Roslagen/Norrtälje