Profilbild Johanna Hansson-Dahl

Om mig

Jag är en författare och fotograf med hjärtat i Roslagen. Under läsåret 2022/2023 är jag också en av kulturaktörerna som kommer delta i Norrtälje kommuns uppskattade projekt Skapande skola. Jag bor i Norrtälje och är främst verksam i Stockholm och Uppsala län, med Roslagen som bas.

Fotograf

Landskapsfoto, event och sagofoto. Jag sysslar med ett flertal stilar och vill ständigt förbättra mig och hitta nya tekniker. Jag har utfört en mängd fotouppdrag åt Roslagens Sparbank. Det har bland annat inneburit att fotografera vackra smultronställen i Roslagen för digitala banners, tryck mm. Mina bilder har synts i olika medier och har dessutom fått pryda den speciella bankbussen.

Författare till ungdomsroman

I oktober 2020 släpptes min debutroman Alternativ verklighet : Håll dig vaken. Det är en dystopisk spänningsroman för barn- och ungdomar. Läs mer om boken här.

Workshop – Skapande skola

Under läsåret 22/23 kommer jag i egenskap av författare besöka åttondeklassare i Norrtälje kommun som en del av projektet Skapande skola. Projektet är en uppsökande workshop och målet är att inspirera fler elever till att skriva böcker!

Prislista

  • Fotouppdrag: 625 kr/bild om inte annat överenskommits. Bilderna levereras i första hand digitalt. I priset ingår även bearbetning i Photoshop CC.
  • Lärarhandledning till Håll dig vaken: Gratis! (tillfälligt erbjudande, ordinarie pris 99 kr/st.) Lärarhandledningen är utvecklad av Therese Hansson-Dahl, legitimerad mellanstadielärare med yrkeserfarenhet. Den levereras digitalt som utskrivbar pdf. Lärarhandledningen är utformad utifrån Lgr22.
  • Föreläsningar/övriga uppdrag: kontakta mig för offert.

Alla priser är inklusive moms. Betalning sker mot faktura.

För uppdragsförfrågningar eller övriga frågor: Använd kontaktformuläret eller kontakta mig via mejl: johanna.hanssondahl@hotmail.com